/  Reference  /  Splošni pogoji poslovanja  /  Certifikati  /  Katalogi

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletno trgovino urbana igrala upravlja podjetje Urbana igralad.o.o, v nadaljevanju ponudnik oz. upravitelj. Splošni pogoji spletne trgovine Urbana igralaso sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi priporočil GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani www.urbana-igrala.siizrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji poslovanja. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine www.urbana-igrala.si.Upravitelj spletne trgovine Urbana igralad.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja spletne trgovine www.urbana-igrala.sikadarkoli. O spremembah splošnih pogojev poslovanja bojo uporabniki obveščeni na spletnih straneh spletne trgovine urbana-igrala.si.Z registracijo oz. izvršitvijo nakupa vsak obiskovalec spletne trgovine urbana-igrala.si postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine urbana-igrala.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.KupecKupci v spletni trgovini urbana-igrala.si so lahko fizične in pravne osebe. Fizične osebe pri nakupu dodatno varuje Zakon o varstvu potrošnikov. Uporabniki jamčijo za skladnost podatkov podanih pri registraciji in v procesu nakupa. Družba si v primeru kupčevih napak, zlorab ali kršitev pridržuje pravico douveljavljanja zahtevkov za nastalo škodo.Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevozag) način plačila in dostaveh) časovno veljavnost ponudbei) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelkaj) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

POTEK NAKUPA
Po vpisu vaših osebnih podatkov in potrditvi,da sprejemate naše pogoje poslovanja, nam bo vaše naročilo poslano v potrditev. Z našo potrditvijo naročila boste na vaš elektronski naslovprejeli povzetek naročila s predračunom in s tem se smatra nakup dokončno potrjen. V predračun vam bomo vključili tudi stroške dostave. Običajni rok dobave je 2-5 delovnih dni. V kolikor izdelka ni na zalogi, vas bomo telefonsko ali na vaš elektronski naslov obvestili o možnem roku izdobave.

1 plačila. Po vnosu vseh podatkov je v sklepnem korakuPregled naročila kupcu omogočen še zadnji pregled naročila in vseh stroškov. Nakup lahko kupec zaključi s klikom na gumb Oddaj naročilo.2. Naročilo sprejeto Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.3. Naročilo potrjeno Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo(V kolikor se kupec odloči za plačilo po predračunu bo ponudnik kupcu praviloma še istidan po elektronski pošti poslal predračun. Naročilo bo šlo v nadaljnjo obdelavo šele ob zaznavi plačila.). Ponudnik nato v roku dveh delovnih dni naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.4.1 Blago odpremljeno V kolikor se uporabnik odloči za dostavo naročenega blaga na izbrani naslov, ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.4.2 Blago pripravljeno za osebni prevzem Če ste se odločili za možnost osebnega prevzema naročenega blaga vas v tem elektronskem sporočilu obvestimo, da je naročeno blago nared za osebni prevzem.

PLAČILO
Način plačilaTrenutno spletna trgovina urbana-igrala.siomogoča naslednje oblike plačevanja: Plačilo z gotovino po povzetju. Plačilo po povzetju je možno samo za naročila v skupni vrednosti do 300 EUR. Po predračunu oz. z nakazilom na transakcijski račun upravitelja spletne trgovine urbana-igrala.si, podjetja Urbana igralad.o.o., SI56 0475 2000 3087 948. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila oz. predračuna. Pri plačilu obvezno navedite točen sklic in nam tako omogočite, da informacijo o plačilu avtomatično prenesemo v naš informacijski sistem in si tako zagotovite hitrejšo izvedbo.CeneCeneveljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub naporom, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru neažurirane cene ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je nepreklicno sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot zakupca.

Vse cene so v EUR.
Redna cena je priporočena maloprodajna cena proizvajalca oz. dobavitelja. Spletna cena je cena po kateri so izdelki na voljo vsem uporabnikom spletne trgovine urbana-igrala.siDOSTAVA in DOBAVNI ROKITrudimo se da so izdelki, naročeni v spletni trgovini urbana-igrala.sidobavljeni v najkrajšem možnem času. Za dostavo paketov skrbita naš pogodbeni partner DPD. Del dostav opravimo tudi v lastni režiji.Dostavljavci naročene izdelke dostavljajo do vhoda na izbranem naslovu.Dostava na izbrano mesto v vašem stanovanju, hiši ali pisarni in namestitevizdelka niso vključeni v ceno izdelka. Ne pozabite, da morate biti ustrezno pripravljeni za prenos večjih in težjih izdelkov v višja nadstropja stanovanjskih zgradb in zagotoviti pomoč.Stroški dostaveStroški dostave so odvisni od teže in količine naročenih izdelkov in so napisani ob izdelkih.Brezplačna dostavaNaslovi za dostavoSpletna trgovina urbana-igrala.si vam omogoča, da so vam naročeni izdelki dostavljeni na naslove, ki niso identični vašemu domačemu naslovu. Tako vam lahko naročeno blago dostavimo npr. na vikend ali v službo. Alternativne naslove lahko zapišete v rubriki »opomba«.

Dobavni roki
O predvidenem dobavnem roku je kupec obveščen ob potrditvi naročila s strani ponudnika v elektronskem sporočilu Naročilo potrjeno. Izdelki, ki so na zalogi, gredo na pot običajno še isti dan.Ob hkratnem naročilu večjih izdelkov, ki imajo npr. različne dobavne roke, si ponudnik pridržuje pravico poslati blago v večjih pošiljkah.S pošiljanjem v večjih pošiljkah za kupca ne nastanejo nikakršni dodatni stroški.Osebni prevzemIzdelke, kupljene v spletni spletni trgovini urbana-igrala.si, lahko brez dodatnih stroškov prevzamete tudi osebno v prostorih upravitelja spletne trgovine urbana-igrala.si, podjetja Urbana igralad.o.o., IOC Zapolje I 21 -1370 Logatecmed delavniki po predhodni najavi. Naročeno blago lahko prevzemete šele takrat, ko je le-to pripravljeno za prevzem. Ko je naročeno blago nared za prevzem, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte ali po telefonu, če ste ga vpisali.

VRAČILO BLAGA
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo pravico, da v petnajstih dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo zato treba navesti razlog. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga, na email: info@urbana-igrala.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. Ponudnik vrne kupcu vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v roku 15 dni od sporočila o odstopu od pogodbe.

Če kupec od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v petnajstih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka. Blago mora biti vrnjeno skupaj z originalno embalažo. Izdelkov na katerih so vidne sledi montaže(uporabljena vodila, vgradne praske, nameščeni ročaji, vrtanje ipd.) ni mogoče vrniti saj se videne sledi montaže štejejo kot poškodbe, ki nastanejo pri vgradnji. Ne montirajte oz. vgrajujte igraloz. drugih kupljenih izdelkov dokler niste prepričani, da ustrezajo vašim zahtevam. Artikli, kupljeni na daljavo, namreč niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odpreš, pregledašin če ti ne ustreza, ali pa so bila tvoja pričakovanja napačna, odstopiš od nakupa.Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovimosebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.Ta priporočila ne veljajo, če je blago ob nakupu uničeno, poškodovano, v okvari, ne deluje ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kupec je ob prevzemu blaga, osebnem ali ob dostavi, dolžan pregledati skladnost blaga z naročilom. V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, ali so izdelki v paketu poškodovani, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi ali pri ponudniku. Poskrbeli bomo, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Garancija
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Proizvajalec je, v skladu z zakonom, dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu.Garancijo lahko kupec uveljavlja z računom prodajalca. Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Upravitelj spletne trgovine urbana-igrala.si., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Upravitelj za namene izvajanja naročil hrani naslednje podatke:ime in priimeknaslov in kraj bivanjanaslovelektronske poštekontaktno telefonsko številkoter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletni trgovini urbana-igrala.siUpravitelj v skladu z Zakonom o varstvu podatkov vaših podatkov ne bo posredoval nepooblaščenim tretjim osebam. Dostavnim službam bo posredovan vaš naslov in občasno telefonska številka izključno za namene opravljanja dostave.

Odveza odgovornostiPonudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.Pritožbe in sporiPonudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.Pravno obvestilo Spletna trgovina urbana-igrala.siin vsi podatki, slike in grafika prikazana na spletni strani so last podjetja Urbana igralad.o.o. in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Podatki o prodajalcu se nahajajo pod rubriko O podjetju, kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.
 

Ostanite v stiku z nami

Vse kar potrebujete / je v delu. Na tem mestu bomo napisali nekaj lepega

Najdete nas

IOC Zapolje I 21, 1370 Logatec

Pokličite nas

041 480 100
040 652 775
ponedeljek - petek 8:00 - 15:00

Kontakt